Verkoeling in Primera in Helmond; Anita en Mariska geven tips

AnitaTijdens de hittegolf van afgelopen week heb ik me suf gegoogeld naar manieren om het hoofd koel te houden. Ik vond een filmpje van Anita en Mariska bij de Primera in Helmond, zij gaven tips tegen de warmte.

Het is een hilarisch filmpje waarvan je denkt dat het in scene is gezet. Ik ben geboren in Helmond, een stad die grenst aan de hel, en weet dat het echt Helmonds is. De dames en de klanten maken een enigszins debiele indruk. Ze praten plat Helmonds en ik vraag me af of buitenstaanders het überhaupt kunnen verstaan. Het kost mij ook moeite om het te begrijpen

Ik heb een keer een man uit de lift gezet omdat ik niet begreep wat hij zei. In het verpleegtehuis waar mijn vader woonde ging ik weleens naar het restaurant. Het lag naast de gesloten afdeling voor dementerende mensen. Met de lift kon via een open afdeling naar buiten. Een man stapte in de lift maar ik vertrouwde het niet helemaal. Ik zei tegen hem dat hij maar met iemand anders met de lift moest gaan. De man zag er wat onnozel uit en ik begreep geen woord van wat hij zei. Ik kreeg de indruk dat hij dacht dat hij de liftjongen was. Dat is niet goed hè, snel deed ik de liftdeur dicht. Later bleek het een “normale” man te zijn die op bezoek was in het verpleegtehuis.

Verkoeling in Primera in Helmond. Anita en Mariska geven tips

4 reacties

 1. Xandra knoth

  Hoi Mayke, Zojuist even de tijd genomen om de tips van Anita en Mariska te bekijken. Heel zinvol!!! Ik kon het trouwens best verstaan. Gelukkig verkochten ze het ‘kleurboek voor volwassenen’. (Hadden we bij Swaak ook).Dit soort pareltjes van volkscultuur mogen toch nooit verloren gaan. Lang leve het Meertens Instituut……Fijne zomer. En als het weer warm of wat voor extreem weer dan ook wordt, dan denk ik aan Anita en Mariska. groetjesXandra ps heb het nog overwogen, maar hier kan geen illustratie tegenop.

  • Mayke Merkx

   De tips van de dames zijn inderdaad heel nuttig, “rustig, rustig, rustig en veeeel water drinken”. Het mooie is dat niemand dit kan verzinnen…

 2. Trudy

  Ben het eens met de eerste reactie, best wel te verstaan en eigenlijk ook wel lief. Ze maken het heel plezierig in die winkel. Iedereen wordt gezien en met belangstelling toegesproken, en ja, de verschillende tips waren prima. Leuke video, leuk dat je hem terugvond. Er is bij warmte niks nieuws onder de zon. Trudy

 3. Trudy

  Eens met de reacties, de eerste en die van jou. Eigenlijk vind ik het een lieve video. De dames zijn hartelijk, verwelkomen iedereen met iets aardigs en maken die winkel heel gezellig op die manier. En de zijn ook nog te verstaan ook. Bovendien, inderdaad, goede adviezen. Trudy

Geef een reactie