Uit is goed voor u! Het Gevangenis arrangement

Vorige week heb ik bloed laten prikken in het Diakonessenhuis. Het bloedpriklab was enigszins ontregeld door een gedetineerde. De man werd bewaakt door twee bewapende cipiers en hij zat met zijn armen vastgeketend aan de stoel ook zijn benen waren geboeid. Het was voor hem natuurlijk een leuk uitje. Zo komt hij nog eens ergens en door moppen te tappen met de bewakers werd de wachttijd gevuld.

De gedetineerde zat niet in de wachtruimte maar in een behandelkamer omdat hij anders niet goed beveiligd kon worden. Hij had geen nummertje getrokken en hierdoor was het onduidelijk wanneer hij aan de beurt was. De sfeer was gespannen, het leek erop dat niemand hem durfde te prikken.

Na enige tijd klaagden mensen omdat hij een behandelkamer bezet hield. Een man werd boos en zei: “Hij hoeft vandaag nergens meer naar toe. Ik heb wel wat beters te doen dan hier te wachten”. Ik dacht ”Nou ja, terug naar de gevangenis, dat moet hij in ieder geval”. Een andere man was een stuk minder subtiel en zei “Het is gvd een schande dat ik hier langer moet wachten door dat stuk tuig!”

Eindelijk was ik aan de beurt. Ik vond het eng dat hij in de behandelkamer recht tegenover me zat en steeds naar me keek. De laborante was behoorlijk gestrest, in plaats van drie buisjes bloed had ze er maar één. Ze moest hierdoor nog een keer prikken. Ik vroeg aan haar of er vaker gedetineerden kwamen. Ze had zelf een keer bloed geprikt bij een man uit de gevangenis. Hij had tegen haar gezegd: “Je prikt toch wel in één keer goed, anders…”. Ze flapte er uit “Hoezo anders, wat ben je van plan met je armen vastgeketend aan je stoel”. Achteraf gezien vond ze haar reactie niet zo verstandig. Je weet immers nooit wat iemand op zijn kerfstok heeft.

Toch zag ik een positief scenario. Misschien is een driedaags arrangement in de gevangenis een goed idee. Overnachting met volpension, roomservice, dvdspeler, honderd tv zenders, internet, fitnessruimte met uitzicht op tralies, wat wil een mens nog meer. Tijdens het luchten een interculturele uitwisseling. Je leert er vast ook nuttige dingen, hoe je hennep kweekt, een ramkraak plant en hoe je zwart geld, wit wast. Het is wel een nadeel dat je naar het toilet moet in je eigen cel. Dat lijkt me erg vervelend. Hopelijk mag je er dan even uit. Dat verpest natuurlijk wel de all inclusief experience.

Het arrangement is dan als volgt:

Een compleet weekendje uit.

Wat een heerlijk vooruitzicht! Met dit gevangenis arrangementen zit je helemaal goed.

Het complete arrangement bestaat uit:

  • Twee overnachtingen in éénpersoonscel
  • Drie maaltijden per dag in deze toplocatie.
  • Leuk uitje

Dit arrangement kost slechts €99,- per persoon, inclusief de éénpersoonscel toeslag. Je kunt kiezen uit één van deze top gevangenissen: Bijlmer in Amsterdam, PI Haaglanden in Scheveningen, Koepelgevangenis in Haarlem of de rustieke gevangenis in Veenhuizen. Hoe leuk is dat!

Je ontvangt een voucher voor een superleuke activiteit in de gevangenis. Bijvoorbeeld wasknijpers maken, kerstpakketten samenstellen of kratten in elkaar zetten. Echt een all inclusive experience!

Heb je het beeld te pakken? Wacht niet langer en boek!

Belangrijk:

  • Feestdagen en bachelorparties zijn uitgezonderd.
  • De huishoudelijke reglementen van de verschillende gevangenissen zijn van toepassing

2 reacties

  1. Xandra

    Hoi Mayke,

    Het is een beetje vakantie-achtig, maar ik ben al je recente (en oudere van vorig jaar) blogs blijven lezen. Deze is ook weer goooooeeeeed. (tekeningetje?) Zie t voor me. Is dat nog altijd in dat kleine labje in t Diak?

    groetjes
    Xandra

Vraag het maar