De politie staakt of toch niet?

Politieagent op de fiets
Politieagent op de fiets

Gisteren zag ik steeds twee agenten op gammele damesfietsen over de Billstraat rijden. Meestal fietsen ze op een stoere mountainbike en dan lijkt het erop dat ze op straat zijn om de wet te handhaven. Zou er zoveel bezuinigd zijn bij de politie dat een fatsoenlijke fiets te duur is?

Als politiemannen op damesfietsen rijden dan heb ik er geen vertrouwen meer in. Je kunt toch niet hard fietsen op zo’n barrel. Iedere inbreker lacht zich dood, hij hoeft niet eens te gaan rennen. Hebben ze misschien een damesfiets omdat ze niet goed op en af kunnen stappen? Dan ben je echt aan pensioen toe. Zelfs de stadswachten rijden op betere fietsen en dat zijn nepagenten. Waarom ze  alleen maar op de Biltstraat blijven is ook een raadsel, zo gevaarlijk is het hier niet. Misschien is dat wel de reden want dan hoeven ze zeker niet actie te komen.

Nu staken ze, wanneer gaan ze dan handhaven? Of in gewoon Nederlands: aan het werk. In principe grijpen ze alleen in bij misdrijven. Als ik roep “Jullie lijken een stelletje nichten op die fietsen” dan denk ik dat ze niet in actie komen. Ik geef alleen mijn mening en dat mag in dit land.

Ze grijpen waarschijnlijk wel in als ik roep: “Eh stelletje nichten, pak me dan als je kan!!!” Dat is een  provocatie en belediging van een ambtenaar in functie. Het is echter geen misdrijf, alleen maar een overtreding. Zo kan een staking tot verwarrende situaties leiden. Ik krijg de neiging om allerlei dingen uit te proberen: door rood fietsen, peuters vastbinden aan een lantaarnpaal, op een chihuahua  stampen of om uit zoveel mogelijk fietsen het voorwiel te halen. Zo bedenkt eens mens nog eens wat. Dan hebben de agenten op de Biltstraat in ieder geval wat te doen. Of fietsen ze dan door naar een andere rustige straat?

Geef een reactie