Wie maakt me los!

100% versgarantie
Fijn dat er toch nog zekerheden zijn in het leven. Van de overheid hoef je niets te verwachten. Alhoewel één ding weet je zeker, de overheid doet niet wat ze beloofd heeft. Altijd zijn er weer die allerkleinste lettertjes waarop een uitzondering is gebaseerd. Of een staatssecretaris die zegt: “het gaat minder slecht dan verwacht, de problemen vallen nog mee”.

Vandaag was ik met mijn vage hoofd bij de Jumbo en moest ik dus goed opletten. Klopt de prijs, de houdbaarheidsdatum en zijn mijn groente en fruit niet rot. Zo zag ik dus beschimmelde aardbeien in mijn doosje. Bij de Jumbo kun je dan aanspraak maken op de 100% versgarantie, één van de vijf zekerheden. Je krijgt een tasje met gratis groente en fruit. De hele zomer is het me niet gelukt om verse aardbeien in de supermarkt te kopen. Steeds zat er een rotte tussen. Ik was het helemaal beu, tijd voor actie!

Mijn beklag bij de jongen van de groenteafdeling leverde niets op. Hij zei dat er ook doosjes waren zonder rotte aardbeien. Ik dacht: “daar gaan we weer, een zekerheid die geen zekerheid is”. Ronduit misleiding. Als vage vogel geef je het dan toch niet op. Kom maar op met dat tasje! Ik ben met mijn aardbeien naar de kassa gegaan. Het kassameisje was niet op de hoogte van de 100% versgarantie, maar ik hoefde ze niet te betalen. Door lang met het doosje te schudden had ze wel de bedorven aardbeien laten verdwijnen. Waar zijn mijn rotte aardbeien gebleven?!

De volgende stap was de servicebalie. Na wat schudden kon je de verrotting weer zien. Ik werd teruggestuurd naar de groenteafdeling daar zou ik dan een tasje krijgen.

De jongen was verdwenen maar het meisje van de broodafdeling vulde het tasje voor me. Ik mocht zeggen wat ik lekker vond: kersen, druiven en paprika. Aardbeien durfde ze me niet te geven omdat er in elk doosje wel een rotte zat. Lijkt me best grappig als je met het doosje rotte aardbeien uit de 100% versgarantie zak weer teruggaat voor nog een gratis zak.

De teruggekomen groentejongen zei dat de aardbeien extra goedkoop waren (€1,99) omdat ze niet meer vers zijn. Dat vind ik wel een vreemde redenering, wie wil er nou rotte aardbeien? Zet dit er dan ook bij: goedkoop maar wel rot, doe er uw voordeel mee!

Ik heb gehoord van een collega dat de jongen de gratis zak zelf moet betalen. Zo doet hij extra zijn best om rotte producten weg te halen. Maar daar staat hij dan, tien kratten vol met rotte aardbeien. Dat is best zielig maar de zekerheid moet ergens op gebaseerd zijn.

Trots ging ik naar buiten met mijn 100% versgarantie tasje. Missie geslaagd!

Geef een reactie