Pokémon Go Onrust

Pokemon no go

Afgelopen zaterdag deed ik boodschappen bij de Jumbo. Toen ik bij de groenteafdeling stond kwam er een brallende groep mannen binnen. Ik keek achterom en tot mijn grote verbazing droegen ze allemaal camouflage kleding, inclusief camouflage legerpet. En waren ze overal gepiercet. Mijn eerste gedachte was: “Een vrijgezellenfeest, moet dat hier, in de Jumbo?”

De vijf mannen stormden de winkel in, duidelijk opzoek naar iets. Het oer-jachtgedrag van mannen is nog niet helemaal gedegenereerd. Blijkbaar winkelen mannen als jagers. Misschien zijn ze opzoek naar de maagd die met haar blonde vlecht vastzit in de flessenautomaat. Dan gaan ze haar bevrijden en nemen ze haar mee op hun queeste. Maar dit terzijde.

Toen de mannen uit mij buurt waren, kon ik weer rustig verder winkelen. Ik stond na te denken over de frisdrank die ik wilde kopen, met of zonder prik, een sapje al dan niet biologisch, cola met stevia of gewoon light? Mijn leven is niet zo eenvoudig; keuzestress….

Plotseling kwamen ze weer aanstormen. “Nu we toch hier zijn kunnen we wat proviand inslaan en verliezen we zo weinig mogelijk tijd. Ik wil vandaag ook Fearow Kadabra en Jigglypuf vangen”.

Ineens had ik het door, gepiercete soldaten bestaan niet. Het zijn Pokémonjagers. Ik werd omringd door trappelende mannen met hun mobieltjes in de aanslag. Ook voor hen was de friskeuze niet eenvoudig. Ik voelde me echt ongemakkelijk met die halvegaren om me heen. De mannen duwde ik dan ook opzij met een zeer lomp gebaar. Ik mopperde in mezelf: “Ik ben toch geen Pokémon, ga aan de kant”. Misschien moeten ze ook Pokémon-producten gaan verkopen, dan kunnen de jagers snel beslissen en nog sneller de winkel uit.

Pokémonjagers, ik heb het punt gemist waarop echte mannen zijn veranderd in kindsoldaten.

Richtlijnen Pokémon Go voor beginners

#11 Het is maar een spelletje Het kan zomaar gebeuren dat je gegrepen wordt door het Pokémon-virus. Maar hou je wel aan een aantal regels:

  • Ga niet op spoorrails, tramrails, rijbanen en andere drukke punten staan, waar je jezelf en anderen in gevaar brengt. Hou je hoofd erbij.
  • Loop niet zomaar woonhuizen, tuinen, café’s en winkels binnen omdat er een PokéStop of Gym te vinden is.
  • Wees respectvol en speel geen Pokémon Go op plaatsen waar dat not done is zoals kerken, begraafplaatsen, herdenkingsplaatsen en musea.
  • Loop niet ‘s avonds laat in donkere steegjes en buurten waar het niet veilig is, waardoor je het risico loopt dat je wordt beroofd van je iPhone en andere spullen.
  • Als anderen Pokémon Go spelen, betekent het niet dat het meteen ook je hartsvrienden zijn en al hun ervaringen willen uitwisselen. Sommige mensen spelen liever alleen.

http://www.iculture.nl/gids/pokemon-go-beginnersgids/#verzamel

Vraag het maar