La carga

Ramon_Casas_Charge

Vandaag is er in Catalonië een referendum over de vraag of Catalonië zich kan afscheiden van Spanje. De hele dag al volg ik het nieuws via diverse bronnen. Wat me choqueert is het geweld dat door de politie wordt gebruikt. Het referendum is illegaal verklaard maar dat rechtvaardigt wat mij betreft het geweld niet.

Ik denk steeds aan een schilderij van de Catalaanse kunstenaar Ramón Casas i Carbó (Barcelona 5 november 1866-29 februari 1932). La carga (De charge). Het is een groot schilderij van een staking door arbeiders in Barcelona op 2 februari die wordt onderdrukt door de politie. Het schilderij is een symbool van onderdrukking geworden

One thought on “La carga”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s