Brand New York Pizza

Van uw verslaggeefster ter plaatse.

Ik hoorde op het nieuws dat er vandaag rond 10.15 een explosie was in de New York Pizza op de Nobelstraat. Vanmiddag ben ik er even langsgelopen en het ziet er dramatisch uit. Er is weinig van het pand over, het is helemaal zwart geblakerd en de ramen zijn eruit.

De studenten die boven de pizzeria woonden waren in gesprek met hun advocaat. Zo hoorde ik dat er waarschijnlijk kortsluiting is geweest in de keuken en hierdoor de explosie is ontstaan. Al het glas is uit de gevel geknald en ligt verspreid op straat. In het studentenhuis woonden negen studenten waarvan er zes thuis waren. Een jongen heeft iedereen gewaarschuwd en uit het pand gehaald. Gelukkig was de ingang van het studentenhuis geschieden van de keuken. Bij de trap was wel veel rook en de muur grenzend aan de pizzeria was bloedheet. Het plafond van de pizzeria was zestig minuten brandwerend waardoor er geen vlammen waren in het huis. Wel kwamen de vlammen van buiten langs de muren omhoog. De uitslaande brand was zo hevig dat de verkeersborden gesmolten zijn. Het is werkelijk een wonder dat alle studenten op tijd het huis konden verlaten.

Het gaat zeker nog vier maanden duren voordat het pand weer bewoonbaar is. De studenten stonden aangeslagen te kijken naar hun huis waar nog weinig van over is. Het viel me op dat ze zich geen zorgen maakten over hun spullen maar vooral zich afvroegen waar ze nu moeten gaan wonen. Gelukkig hebben ze een advocaat die met hen in gesprek gaat met de SSH.

Geef een reactie