Niet Bitcoin proof

Sinds ik een Bitcoin heb, ben ik niet helemaal mezelf meer. 

Gisteren ging ik bij een collega van het museum thuis koffiedrinken. Dat ging niet helemaal soepel. Zelf zag ik de bui al hangen want dit gebeurt namelijk vaker. Dan verstoor ik de rust in een idylische Utrechtse buurt. Zet ik mijn fiets voor de raam bij mensen die naar een veel te grote televisie zitten te kijken. Die staan dan op en gaan naar het raam en kijken me aan met een blik van “Ik ken u helemaal niet, wat moet dat”. “Het is het verkeerde nummer, sorry”.

Gisteren belde ik aan bij het verkeerde nummer. Een vriendelijke man deed de deur open. Ik dacht: “Ze heeft toch geen vriend, maar ja waarschijnlijk dus wel”. De man bleef me vriendelijk aankijken maar was enigszins verontrust. – “Ik zoek Marja” zei ik tegen hem. – “Die woont hier niet” – “Waar woont ze dan wel?” – “U bedoelt Marja Boer?”- “Nee, Marja Bos” – “Maar die woont hier niet” – “Oh nou ja, waar woont Marja Boer dan?” – “Daar” – “Hier?”- “Nee, de volgende deur”  – “Dank u wel en mijn excuses voor het verstoren van een rustige zaterdagochtend”. De man was echter al verdwenen. 

Vandaag stond ik op en mijn Bitcoin was in waarde gedaald. Dat is niet de bedoeling! In de supermarkt raakte ik helemaal gefrustreerd. Moet ik hier geld uitgeven en ondertussen daalt mijn Bitcoin nog steeds. Godsakker kolere zeg, mompelde ik. Eenmaal bij de kassa aangekomen was het geen mompelen meer. Weer zei ik Godsakker kolere zeg, en schopte met mijn voet tegen de winkelmandjes. “Heeft u haast” vroeg de vrouw voor mij. Ik dacht: waar bemoei jij je mee. – “Nee, hoezo?” – “Nou u staat te vloeken en te schoppen.” – “Oh, dat is onbewust.” Ik wilde nog zeggen Gilles de la Tourette, maar dat is wat overdreven. Vervolgens gooide ik met een harde klap het boodschappenbalkje op de band. De mevrouw voor mij bleef me vragend aankijken. – “Het is mijn Bitcoin, die zakt vandaag alleen maar. Godsakker kolere zeg, zo kom ik nooit op de Bahama’s. Ik ben gewoon te laat ingestapt. Zul je altijd zien, stap ik ergens in en dan is het te laat. Godsakker kolere.” Inmiddels zag ik dat de vrouw een paar stappen bij me vandaan stond en wat angstig over haar schouder keek. Ik wou nog zeggen – “Het ligt allemaal aan de Chinezen hoor”, maar ik besloot om mijn mond dicht te houden. 

Ik verwacht dat morgen mijn Bitcoin wel weer zal gaan stijgen als de beurzen nog verder wegzakken, door de Chinezen. Maar de Bahama’s, die zijn nog ver weg. 

Update 21:30u: alle bitcoins zijn verkocht. Het was me allemaal te schimmig en werd er nerveus van. Kleine winst, ik vind het wel goed zo!

Geef een reactie