Plantas perras of plantas gatas

Mijn buurvrouw heeft waarschijnlijk een hele botanische tuin in haar appartement. Ze gaat twee weken op vakantie en zoekt via de huisapp iemand die haar planten water kan geven. “Het zijn wel een stuk of 10 plantjes, waarvan er 2 tamelijk groot zijn”. 

Ik kan van alles, maar voor planten moet je niet bij mij zijn. Op het moment dat ze helemaal slap hangen denk ik er pas aan dat ze water nodig hebben. Dan is het vaak al veel te laat. Ik heb me maar afzijdig gehouden bij deze App. Lijkt me niet nodig om te melden dat alle planten bij mij doodgaan. 

Wat ik nog wel wilde vragen, was of het plantas perras of plantas gatas zijn. Dat vind ik een mooi onderscheid van de Spanjaarden. Planten die veel aandacht nodig hebben of planten die het altijd wel goed doen en hun eigen gang gaan. Plantas gatas wil ik best wel water geven. Ik ben ook meer een kattenmens misschien omdat ik zelf ook behoorlijk eigenzinnig ben.

Na eindeloos veel Appjes krijgen de planten op 15 september één keer water door D+J. Dat is dan ook weer opgelost. 

Zo’n huisapp vind ik behoorlijk ingewikkeld. Vaak weet ik niet hoe ik moet reageren en of ik moet reageren. Misschien ben ik er te oud voor en geef ik toch de voorkeur aan persoonlijk contact. Ik vind het ook een beetje sub-assertief. Bijvoorbeeld een foto van oude panty’s in een hoekje van de douche. Met de tekst: ‘Dit is een gemeenschappelijke ruimte wil de eigenaar het opruimen’. Ik wilde reageren met de tekst: “Goh wat een mooi stilleven, echt surreëel” maar dat wordt vast niet gewaardeerd. Na drie weken lagen ze er nog steeds en heb ik ze opgeruimd. Ik wilde er een filmpje van maken “How to…” maar ook dat heb ik niet gedaan. Ach ja, ik leef in mijn koninkrijkje, zonder planten overigens maar met veel kunst. 

Eén reactie

  1. Anja

    Leuk, katten- en hondenplanten. En er zijn ook planten die graag door katten worden opgegeten, maar er later weer als groen kotsballetje uitkomen… Moet je ook niet hebben! 😽

Geef een reactie