Dierenpension Merkx

De afgelopen tijd denk ik steeds dat ik iets in mijn huis wil hebben dat leeft. Ik woon klein en dat beperkt de mogelijkheden. Je komt al snel uit op ratjes, witte muizen of  een python of een goudvis. Ratten en muizen vind ik op zich best oké. Ik ben alleen bang dat ik de helft van de tijd op mijn knieën door mijn huis moet kruipen om ze te vangen. Van slangen houd ik helemaal niet want die kun je niet knuffelen. Het moet wel aaibaar zijn. Vissen zijn meer een decoratief object in je interieur

Een buurjongen had twee ratten en als hij op vakantie ging vroeg hij altijd of ik voor ze wilde zorgen. De kooi werd dan in mijn huis gezet omdat ze zich anders eenzaam zouden voelen. En uiteindelijk hierdoor doodgingen. Dit begreep ik niet helemaal omdat ze samen waren. Ze maakten ongelofelijk veel lawaai omdat ze met hun pootjes steeds langs de tralies van de kooi krabden. Als ze door mijn huis liepen schrok ik me steeds rot. Lag ik rustig op de bank een boek te lezen en opeens liep er een rat langs mijn nek.

Ik heb ook ooit voor de goudvis van de buren gezorgd toen ze op vakantie gingen. Het aquarium werd bij mij in huis gezet. De goudvis zag er niet goed uit, hij was een beetje grijzig. Er hing een pompje in het aquarium dat een borrelend geluid maakte. De hele dag dat borrelend geluid vond ik behoorlijk irritant. Het was wel grappig dat de goudvis er steeds beter uitzag. Aan het einde van hun vakantie was hij weer mooi oranje.

Toen ze de vis kwamen ophalen waren ze enigszins teleurgesteld. Eigenlijk hadden ze gehoopt dat de vis was dood gegaan. Ik was echt verbaasd, had ik al die moeite voor niks gedaan? De buurvrouw had de vis cadeau gekregen van vrienden voor haar verjaardag. Maar ze wilde helemaal geen vis en ze had ook geen zin om er voor te zorgen. Uiteindelijk kwam het erop neer dat ik de vis mocht houden. Dat was niet volgens de afspraak. Ik werd ineens opgezadeld met een vis. Volgens hen had ik veel meer affiniteit met de vis dan zij. “Mayke de goudvis fluisteraar”. Spoel hem door het toilet was mijn suggestie. Dit vonden zij niet zo’n goed plan, dat was zielig. Zet hem op marktplaats, vonden ze ook geen goed voorstel. Ze wilden zeker weten dat koper goed voor de vis zou zorgen Ik baalde enorm en kreeg de neiging om de vis met aquarium en al uit het raam te gooien. Uiteindelijk heb ik het aquarium bij hun voor de deur gezet. Ik ben geen asiel voor ongewenste vissen. Ze waren verbaasd maar zo makkelijk kom je niet van je vis af.

Ik wil best voor andermans dieren zorgen maar ze komen niet meer bij mij in huis.

 

Vraag het maar